Посещение в редакцията на вестник «Търговищки новини»

През изминалата седмица учениците от «Интернет клуб» към ПГЕС посетиха редакцията на вестник «Търговищки новини» във връзка с изпълнение на дейност по проект «Успех».

Журналистите Свилен Николов и Борислав Курдов, им разказаха за историята на вестника. Научиха, че изданието се разпространява в Търговищка област и че има читатели от други области на страната, които са абонирани и също следят какво се случва при нас. Местният вестник се списва от екипа и се изпраща по електронен път в Разград, където е една от най-добрите печатници в Североизточна България.

Г-н Николов им представи акцентите на отделните страници. Видяха, че има за всекиго по нещо- политика, икономика, култура, развлечение, малки обяви и … реклами, разбира сеsmiley.

Любителите на поп-фолка могат да участват в игра с награди, а фотолюбителите могат да изпращат заснети от тях интересни и впечатляващи мигове.

Борислав Курдов демонстрира пред тях софтуера, с който се създава вестника. Той изгради една страница  по предварително зададения от главния редактор макет.

Учениците изживяха вълнуващи мигове и благодариха на редакционния екип за неговата отзивчивост и сърдечност. Изказаха желание да изпратят свои материали за публикуване в местния вестник.

Фирдес Рушудова – ръководител на Интернет клуб